Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Kızlar alttaki tarife göre yaptım ama şerbeti az olmuştu. Siz tecrübelerinizle şerbet için su ve şeker oranını ayarlayabilirsiniz.
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı siyah haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Şerbeti için ;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için ;
Haşhaşlı Tatlı Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle su ve şeker bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır. Diğer malzemelerde teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Un en son kıvamına bakılarak eklenir. Kek hamuruna göre daha koyu bir hamur elde edilir. Ama çok koyu olmuş ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır. Fırından çıkan haşhaşlı kekin üzerine soğuk olan şerbet dökülür. Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder